Tisztes helytállás a Hungaroringen!
júl201711

A Tomracing Motorsport versenyzői a Hungaroringen töltötték a péntek-szombati napot, egy osztrák szervezésű, bajnokságon kívüli eseményen vettek részt. Kijutott nekik mindenből, megmérettek, csapatként küzdöttek, és sok értékes tapasztalattal a zsebben távoztak.

Babonics Márk és Érsek Dániel pénteken egy időmérő edzésen és sprintfutamon vettek részt. A pályáról még kevés ismerettel rendelkező fiatalok elsődleges célja az időeredményeik lejjebb tornászása, a fejlődés, és a helytállás volt. A kvalifikáció után a versenyen Márk a 13. helyen hozta be a motort, míg Dani a 17. lett a több mint harmincfős mezőnyben.

Szombaton kétórás endurance rendezvény várt a fiúkra, amely még a legrutinosabb versenyzőket is próbára teszi. A Superbike és a Superstock 600 tekintélyes létszámú mezőnyét összevonva engedték el, a Tomarcing Team versenyzői a rajtrács közepéről vághattak neki a futamnak. A srácok szépen abszolválták a feladatot, kéz a kézben igazi csapatként dolgoztak, és egészen az összetett mezőny 10-12. helyéig jöttek fel.

Fiúk

Két körrel a leintés előtt már a kategória dobogójáért harcolt Érsek Dániel, de a küzdelem hevében kicsit talán túlerőltette a záróetapot, elfogyott alóla a gumi, és elesett. Dani a futamot nem tudta befejezni, vizsgálatokra a kórházba szállították, de komolyabb sérülés nélkül vészelte át a balesetet, és már alig várja a következő alkalmat.

A végkimenetel ellenére a fiataloknak remek tanulópénznek bizonyult a szombati nap is, hiszen a 10-15 körös versenyekhez szokott pilótáink számára „kinyílt” a világ. Folyamatos gyorsulás mellett több versenytávot is teljesítettek egyben, valamint a csapatmunkájukban is új dimenzió nyílt!