Surányi Balázs a Tomracing fiatalja a Minibike Európa Bajnokságon fog versenyezni!
aug201702

Surányi Balázs, a Tomracing Motorsport 11 éves versenyzője egy sokra hivatott fiatalember. Aki már látta motorozni az utánpótlás és felnőtt (!!) bajnokságokban egyszerre rajthoz álló Balut, az tudja, ez a megállapítás nem légből kapott. A tehetséges srác a hétvégén a csehországi Mostban megrendezésre kerülő Minibike Weekenden fog rajthoz állni, mely egyben az utánpótlás Európa Bajnokság fordulója is és újfent bizonyítani szeretne!

A MAMS Rövidpályás Nyílt Bajnokságban, az Országos Bajnokságban valamint MAMI kupán és Trofeo Motorline kupán induló Balutól eddig sem volt meglepő, ha villantott. Akad, hogy gyengébb motorral is az élmezőnyben harcol, dobogóra áll és győz a 11 éves srác – ám annál feltűnőbb a robogós sorozatban elért teljesítménye. Az alacsonyabb köbcentis gépével is a középmezőny elejében küzd, és gyakran tréfálja meg felnőtt vetélytársait!

A Most-ban rendezendő EB hétvégén viszont egészen biztosan nem lesz erőhátrányban Balázs. Édesapja mesélt erről és fia felkészüléséről:

Suri 2

A mosti futam nem számít bele az országos bajnokság pontozásába, helyette az EB értékelése alá esik. Balázsnak nagy vágya itt megméretni magát, már jó ideje folyamatosan erről beszél, semmi más nem érdekli. Ettől vezérelve még az eddigieknél is nagyobb erőbedobással készül a versenyre, fizikális és mentális értelemben is. Szombaton 4-5 edzés és időmérő, míg vasárnap 2 futam lesz a menetrend. A hosszú hétvége folyamán 25-30 fő között kell bizonyítani a rátermettségét, ami komoly kihívást jelent. A motort is sikerült fejleszteni, és tesztelni is, így reményeink szerint minden a legnagyobb rendben lesz vele. Kíváncsian és bizakodva vesszük az irányt Csehország felé!” – vázolta felfokozott érzéseit és az elmúlt napok eseményeit Surányi Zoltán.

Biel Richárd, a Tomracing Motorsport vezetője elismerően beszél Balu felkészültségéről és a hétvége fontosságáról:

„Balu még csak 11 éves, de a sport iránti elhivatottsága és a felkészülések komolyan vétele példaértékű. Ez már egy hosszabb folyamat eredménye, amit úgy fogalmaznék, hogy egy pályafutás tökéletes alapja. Egy ilyen komolyabb versenyre való felkészülés a versenyen elért eredménytől függetlenül is nagyon sok pluszt ad a későbbiekben. De Balu remek formában van, a motorja szintúgy, ezért bízom benne, hogy az ismeretlen pályán hamar megtalálja a ritmust, és jó eredményt fog elérni!” – zárta mondandóját Biel Richárd.