Kulman Miklós: „Újra bajnok lehetek az új motorral”
márc201414

A motorsportok egy újabb szakágában jelenik meg a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team: Kulman Miklós személyében ugyanis egy stuntriderrel bővült a csapat. A motoros kaszkadőr idén vissza szeretné szerezni korábbi magyar bajnoki címét, amire a csapatfőnök, Miklósy Tamás szerint minden esélye megvan. 

Mi is az a Stunt Riding? Egy olyan sportág, ami nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk. A 2014-es szezon 4 fordulóból fog állni, és az első versenyre a jövő hét végi Hungexpón rendezendő Autó, Motor és Tuning Show szombati napján kerül sor.

„Idén egyértelmű és nem is titkolt célom, hogy megnyerjem a hazai bajnokságot. Ezért is csatlakoztam a Tomracing Motorsport Teamhez, hiszen úgy gondolom, hogy náluk újra magyar bajnok tudok lenni. Egy nagyon jól összerakott csapatról van szó, ahol kiváló a vezetés, és a tárgyalások elejétől fogva közös nevezőn voltunk” – fogalmazott a korábbi magyar bajnok, Kulman Miklós.

A közös célok eléréséhez elengedhetetlen volt egy új motor építése, ami a napokban fejeződik be. Az idei szezont egy sokkal jobban motorozható Kawasaki ZX 636-al teljesíti, ami nemcsak a motornyomatékot tekintve erősebb a korábbi versenygépéhez képest, hanem a gázreakció is sokkal kifinomultabb rajta, illetve a villaszög állása is előnyösebb.

„Nagyon várom már az első versenyt, de ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy egy két-három napos teszt során nem lehet teljes mértékben összeszokni a motorral, így kicsit az első verseny is a tesztelésről fog majd szólni” – mondta a vb-ötödik versenyző.

Kulman Miklós

Kulman Miklós

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke büszke arra, hogy a gárda újabb taggal bővült, ráadásul ennek köszönhetően a motorsportok egy újabb szakágban is jelen lesznek az idei évtől.

 „Mikit korábbról már ismerjük, tisztában vagyunk a tudásával, így biztos vagyok abban, hogy újra magyar bajnok tud lenni. Ne felejtsük el azonban, idén új motorral vág neki a szezonnak, amit az első bajnoki forduló előtt két-három napon keresztül tud csak tesztelni. Reméljük azonban, hogy ennek ellenére is már az első fordulótól kezdve végig harcban lesz az összetett elsőségért”- árulta el Miklósy Tamás.       

A megépített Kawasakit az Autó, Motor és Tuning Show pénteki és vasárnapi napján a Tomracing Motorsport Team standjánál lehet megtekinteni, míg Mikinek szombaton a C és a G pavilon között található Stunt Riding Bajnokság helyszínén lehet szurkolni.